Portretfotografie

 

Wat is portretfotografie?

Portretfotografie is een aparte specialisatie binnen de fotografie waarbij de portretfotograaf een persoon zo voordelig mogelijk afbeeldt. Portretfotografie kan zowel binnen als buiten plaatsvinden. Bij portretfotografie binnen kunt u denken aan een fotostudio met keuze uit diverse achtergrondschermen of aan uw eigen omgeving. Portretfotografie buiten biedt achtergronden zoals een park, haven, speeltuin, muur met graffiti of iconisch gebouw. De portretfotograaf gebruikt het juiste licht, fotografeert vanuit de juiste hoek, adviseert u over hoe het beste te poseren en geeft tips over uw kleding, kapsel en make-up, rekeninghoudend met uw persoonlijkheid en eigen wensen. Portretfotografie biedt ook u een prachtige mogelijkheden!

Portretfotografie voor bedrijven

Veel werknemers moeten eraan geloven: het smoelenboek. Welk bedrijf kan nog zonder? Portretfotografie beeldt uw personeel zo af dat de portretfoto’s betrouwbaarheid, professionaliteit en toegankelijkheid uitstralen naar de klant. De portretfotograaf luistert naar uw wensen, houdt rekening met de missie en visie van uw bedrijf en adviseert u over de juiste achtergrond. Hij stelt de werknemer op zijn gemak, geeft tips over de manier van poseren en kleuradvies voor kleding en make-up. Hiermee heeft portretfotografie een resultaat waarbij zelfgemaakte portretfoto’s het niet halen. De portretfotograaf komt bij u op locatie en selecteert voor u de juiste achtergrond of brengt deze zelf mee. Na een dagje portretfotografie bezit u een prachtige, recente verzameling portretfoto’s!

Portretfotografie voor particulieren

Portretfotografie is er uiteraard ook voor particulieren. U wilt misschien bepaalde momenten vastleggen, momenten die nooit meer hetzelfde zullen zijn. Een portret van u samen met een dierbare, van uw kind of u wilt gewoon een mooie portretfoto van uzelf omdat u het leuk vindt! Veel mensen vinden portretfotografie een beetje eng. Misschien denkt u aan de pasfoto waar u nooit opstaat zoals u wilt. Portretfotografie is echter anders. Een portretfotograaf weet niet alleen hoe hij technisch gezien een goed portretfoto maakt, maar stelt u ook op uw gemak en geeft u tips voor uw styling en manier van poseren, uw persoonlijke wensen in acht nemend. Het resultaat is een fraaie portretfoto waar u graag naar kijkt. U ziet: portretfotografie is helemaal niet eng!